inainiran.reismee.nl

Aftellen ...

Zwerver, jou voetstappen zijn de weg, niets meer;

Zwerver, er is geen weg, de weg maak je al gaande.

Al gaande maak je de weg, en als je omkijkt, zie je het spoor, dat je nooit meer zult bewandelen.

Zwerver, er is geen weg, alleen het kielzog in de zee.

(Antonio Machada)


Zondag 6 januari,

De rugzakken hebben we inmiddels van zolder gepakt. Nog erg smerig van de reis door Cambodja, vol stof en aan de buitenkant rood zand.  Een herinnering aan de busreis van Kep naar Phnom Penh. Met een tuinslang, zeep, en een borstel zien ze er later weer beter uit. Al het zand is er af en nu staan ze klaar op de slaapkamer. 1 januari: kerstboom weg, rugzakken klaar.

Hotels, hostels....de hele dag al wat aan het zoeken. Teheran hebben we al eerder geboekt voor 3 nachten, hoe nu verder? De afstanden in dit land zijn zo enorm, daar komen we inmiddels wel achter. Zoals het reisplan er nu uitziet: Teheran, Kashan, Yazd, Kerman, Shiraz, Esfahan, en dan terug naar Teheran. Reizen zullen we per bus en trein doen. Vandaag proberen we 2 nachten te boeken bij Manoucherie hotel in Kashan. Een bekende plek die je vaak tegenkomt op diverse sites. Ons was dit hotel ook al opgevallen in de zoektocht. De prijs staat in het schrift met voorbereidingen voor 92 euro, duur maar wel een bijzondere plek. Vandaag is het echter onze geluksdag en staat het voor 62 euro, dus boeken maar! Reserveren is moeilijker dan we gewend zijn, er zijn maar weinig sites waar je rechtstreeks kunt boeken en betalen. Bij apochi.com gaat dat wel, maar daarvan hebben nog nooit eerder gehoord...Dus aan de slag met de visa card en boeken maar, alles gaat goed en wij zijn blij. Bevestiging komt binnen per mail en wat later komt ook weer de annulering, jammer. Toch maar even checken of het geld niet is afgeschreven, maar dat gaat goed. We krijgen een alternatief voor een andere plek, maar 100 euro per nacht, doen we dus niet. Maandag komt de bevestiging binnen voor 2 nachten in het Darg-E Bagh Traditionel Hotel binnen. Twee nachten Kashan voor 134 euro. Nu kunnen we verder kijken naar een plek in Yazd. Verder dan Yazd gaan we niet met het vastleggen van overnachtingen. 

Zondag 13 januari,

Deze week is er e-mail contact met touroperator Friendlyiran in Shiraz. We hebben het Shaarbaf hotel in Yazd uitgekozen om te overnachten. Na diverse keren onderling mailen zijn we er uit dat we gaan voor een kamer met bad en wc voor 3 nachten. De betaling gaat via een online payment met de visa card naar Vancouver in Canada. Als laatste nog een kopie paspoort mailen en dan zal ook deze plaats in orde zijn. Voor 3 overnachtingen betalen 141 euro en 9 euro transaction fee. Allemaal heel vriendelijk en goed geregeld door Maryam en Samane Tajalli van het reisburo. Het is 23 jaar terug dat we onze eerste reis naar Azie maakte maar nooit eerder hebben we zoveel reserveringen vooraf gemaakt. Nu is het wel makkelijker om vooraf zoveel mogelijk te betalen, hebben we immers ook minder contant geld nodig in Iran. Het gebruik van credit card of je bankpas lukt niet in Iran, wel maken we straks gebruik van een debit card die we vooraf regelen. Deze Mah card wordt in Teheran op onze eerste adres bezorgd, we geven dan een bedrag aan euro's contant af en dit wordt op de kaart gezet zodat we overal kunnen betalen en pinnen. De laatste plaats van de reis is Isfahan. ook voor deze plaats boeken we 4 nachten voordat we terug gaan naar Teheran. VIa Hostelworld reserveren we bij Mahbibi Hostel en betalen 27 euro aan.

Maandag 14 januari,

Vandaag de Iraanse debit card geregeld, de "Mah Card". 

Zaterdag 19 januari,

Vandaag de VNP account geregeld bij Express VPN, we hebben een maandabonnement voor 11,37 euro per maand. Hiermee omzeilen we alle geblokkeerde websites in Iran. Dit is eigenlijk ook de laatste stap van alle voorbereidingen. Een reis met meer voorbereiding dan we gewend zijn. Eerst de KLM tickets met alle veranderingen naar aanleiding van de Amerikaanse sancties, de verklaring van de verzekering in het Engels, de eerste overnachtingen die je moet kunnen tonen, heel veel gelezen over alle mogelijkheden en spookverhalen rondom de visums, uiteindelijk ons besluit voor een VOA visum, de debitcard om te pinnen en te betalen, en we hebben onze gegevens geregistreerd bij Buitenlandse Zaken ivm calamiteiten. Veel voorbereidingen, maar in januari 2018 hadden we al besloten om deze reis te maken dus we hadden alle tijd.Reacties

Reacties

bert

Kijk leuk om weer jullie voorbereiding te lezen... het aftellen is begonnen... inainiran ..

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!